Ammattitaitovaatimukset:
Opiskelija tai tutkinnon suorittaja
- Perehtyy tilausmääräykseen ja selvittää tilaisuuden luonteen
- Suunnittelee ruokien valmistusvaiheet, ajoituksen ja jaksotuksen
- Valmistaa tilaus- ja juhlaruokia
- Käyttää- soveltuvia koneita, laitteita ja työvälineitä
- Laittaa ruokalajeja esille ja huolehtii tuotteiden riittävyydestä
- Perehtyy anniskelumääräyksiin
- Suunnittelee juomientarjoilun
- Palvelee asiakkaita
- Myy tuotteita ja rekisteröi myyntiä
- Järjestää ja siistii asiakas- ja työtiloja
- Toimii astiahuollon tehtävissä
- Noudattaa omavalvontasuunitelmaa
Ammattitaidon osoittamistavat:
Opiskelija tai tutkinnon suorittaja osoittaa osaamisensa ammattiosaamisen näytössä tai tutkintotilaisuudessa toimimalla yhteistyössä toimipaikan juhla- ja tilauspalvelu ja anniskelu tehtävissä muiden työntekijöiden kanssa. Hän huolehtii esivalmisteluista ja valmistaa ja laittaa esille juhla- ja tilausruokia, sekä huolehtii juomien tarjoilusta ja esille laitosta.
Työtä tehdään siinä laajuudessa, että osoitettava osaaminen vastaa kattavasti tutkinnon perusteissa määrättyjä ammattitaitovaatimuksia, arvioinnin kohteita ja kriteereitä.
Ammattiosaamisen näyttö tai tutkintotilaisuutta voidaan jatkaa toisessa työpaikassa/työkohteessa tai ammatillisessa peruskoulutuksessa koulutuksen järjestäjä osoittamassa muussa paikassa niin, että osaamisen osittamisen kattavuus varmistuu.
Siltä osin kuin tutkinnon osassa vaadittavaa osaamista ei voida työtä tekemällä ammattiosaamisen näytössä tai tukintotilaisuudessa kattavasti osoittaa, sitä täydennetään muualla osaamisen arvioinnilla.
Arvosanan muodostuminen;
Tutkinnon osa arvosana muodostuu ammattiosaamisen näytön ja muun näytön perusteella arviointikeskustelussa, johon osallistuvat opiskelijat ja opettajat.
Ensimmäiset ehdotukset oli minun osalta:
- Hääjuhlat
- Rippijuhlat
- Syntymäpäiväjuhlat
- Valmistuaisjuhlat
Valitsimme parini kanssa juhlateemaksi nuorisojuhlat, jotka ovat 16-18 vuotiaille.
Sisältö:
- Vieraat
- Menu
- Ohjelma
- Juhlavärit ja Koristelu
- Teema
Vieraat:
Asukastuvalla pidämme juhlat. Kutsumme Muhoksen kokkipuolen ja asuntolasta ohjaajia.
Menu:
- Sipsiä
- Karkkia
- Leipäkakku
- Muffintsit
- Puolukkapiiras
Juomat:
- Mehu
- Limsa
- Vettä
- Kahvia
Ohjelma:
- Tietovisa
- Musiikkia
- Juttelua
Juhlavärit ja koristelu:
- Viirit
- Taiteltuja serviettejä
- Tervetuliais isokortti
Teema:
- Nuorisojuhlat
Tehdyt asiat:
- Muffinit
- Leipäkakku
- Puolukkapiirakka
Kesken eräiset asiat:
- Kaikki tehty!
Näyttö onnistui hyvin, vaikka väkeä olikin vähemmän kun aluksi luvattiin. Pieni jännitys oli molemmilla, mutta saimme näytön läpi hyvillä arvosanoilla.
Olemme molemmat tyytyväisiä lopputulokseen. 🙂